Questions and Answers

World GK Quiz Questions and Answers: Test Your Knowledge

In competitive examinations, world General Knowledge questions are not posed according to a predetermined pattern

World GK Quiz Questions and Answers: World GK is one of the sections of General Knowledge/General Awareness included in numerous examinations, such as SSC CGL, SSC CHSL, Bank PO, Clerk, UPSC, and state PSC exams, among others. This section is regarded high-scoring and is designed to assess candidates’ knowledge/awareness of various global topics. In competitive examinations, world General Knowledge questions are not posed according to a predetermined pattern. The queries may pertain to international economics, world history, geography, etc. Aspirants must therefore review as many World Gk Questions with Answers as feasible in order to adequately prepare for the exam.

In this post, we provide the most recent and essential World General Knowledge questions and answers 2023 for the preparation of various competitive examinations. In addition, we routinely update the questions in order to maintain your global awareness.

World GK Quiz Questions and Answers

Check out the most essential general knowledge queries listed below:

1. Which of the world’s oceans is the smallest?

a) Indian

b) Pacific

c) Atlantic

d) Arctic

Answer: d (Arctic)

Image Source: National Geographic

2. Which country presented the Statue of Liberty to the United States in 1886?

a) France

b) Canada

c) Brazil

d) England

Answer: a (France)

Image Source: Pinterest

3. Which two countries are separated by the Dead Sea?

a) Jordan and Sudan

b) Jordan and Israel

c) Turkey and UAE

d) UAE and Egypt

Answer: b (Jordan and Israel)

Image Source: National Geographic

4. In which ocean is the ‘Bermuda Triangle’ located?

a) Atlantic

b) Indian

c) Pacific

d) Arctic

Answer: a (Atlantic)

Image Source: Pinterest

5. Which nation is renowned as the ‘Playground of Europe’?

(A) Austria

(B) Holland

(C) Switzerland

(D) Italy

Answer: C (Switzerland)

Image Source: Pinterest

 

6. Which nation is also referred to as the ‘Land of the Rising Sun’?

(A) Japan

(B) New Zealand

(C) Fiji

(D) China

Answer: A (Japan)

Image Source: Twitter

7. Which nation is referred to as the ‘Land of Thunderbolts’?

(A) China

(B) Bhutan

(C) Mongolia

(D) Thailand

Answer: B (Bhutan)

Image Source: Pinterest

8. Which continent contains the greatest number of nations?

(A) Asia

(B) Europe

(C) North America

(D) Africa

Answer: D (Africa)

Image Source: Pinterest

9. Which country does the white elephant inhabit?

(A) India

(B) Sri Lanka

(C) Thailand

(D) Malaysia

Answer: C (Thailand)

Image Souce: Twitter

10.  What is the total number of oceans in the world?

(A) 3

(B) 5

(C) 7

(D) 12

Answer: B (5)

11. Which nation is also referred to as the ‘Land of a Thousand Lakes’?

(A) Iceland

(B) Norway

(C) Finland

(D) Switzerland

Answer: C (Finland)

Image Source: National Geographic

12. Which of the following is the largest island in the world?

(A) Borneo

(B) Finlan

(C) Sumatra

(D) Greenland

Answer: D (Greenland)

Image Source: National Geographic

13. Which airport is the highest-altitude civilian airstrip in the world?

(A) Daocheng Yading Airport, China

(B) Kushok Bakula Rimpochhe Airport, Leh

(C) Qamdo Bamda Airport, China

(D) None of the above

Answer: A (Daocheng Yading Airport, China)

Image Source: Pinterest

14. Which of the following is the world’s largest tropical rain forest?

(A) Amazon

(B) Bosawas

(C) Southeast Asian Rain Forest

(D) Daintree Rain Forest

Answer: A (Amazon)

Image Source: National Geographic

15. Which continental mountain range is the longest in the world?

(A) Himalaya

(B) Andes

(C) Rocky Mountains

(D) Ural Mountains

Answer: B (Andes)

Image Source: National Geographic
Sweta Bharti

Sweta Bharti is pursuing bachelor's in medicine. She is keen on writing on the trending topics.

Recent Posts

Global Pension Rankings 2025: Netherlands Tops, U.S. Falls Behind

The 2025 Mercer CFA Global Pension Index shows the Netherlands has the world’s strongest retirement…

5 hours ago

Verizon $100 Million Settlement: Who Gets Paid and How to Claim

Millions of Verizon customers can now receive cash after a $100 million settlement. Eligible users…

7 hours ago

Federal Student Loan Changes 2025: New Borrowing Limits Affect Graduate Students

A new federal law ends unlimited Grad PLUS loans for graduate students. Borrowing caps of…

3 days ago

SSA Adds 13 New Conditions to Fast-Track Social Security Disability Benefits

The Social Security Administration added 13 new serious medical conditions to its Compassionate Allowances List.…

3 days ago

California Climate Credit 2025: Families Can Save Over $500 Automatically on Utility Bills

California’s Climate Credit gives households an automatic discount on utility bills. Most families in California…

4 days ago

Trump’s New Baby Stimulus: $1,000 At Birth Can Grow Up To $93,000 By Retirement

President Trump’s new law gives $1,000 to every baby born in the U.S. between 2025-2028.…

4 days ago